SET ry edustaa laajasti elokuva-, tv-, ja media-alan ammattilaisia ympäri Suomen. Liity mukaan yhteisöön ja takaa itsellesi laadukkaat jäsenedut sekä edunvalvontapalvelut.
SET ry:n kattojärjestö Suomen Journalistiliitto tarjoaa laajat ammattiliiton jäsenpalvelut, joihin kuuluu mm. työsopimus- ja työehtoneuvontaa, tekijänoikeusneuvontaa, erilaisia koulutuksia, jäsenvakuutus sekä paljon jäsenetuja. Jokainen Journalistiliittoon kuuluva jäsen saa liittymisvahvistuksen jälkeen käyttöönsä sähköisen pressikortin. Lisää jäseneduista voit lukea Journalistiliiton sivuilta.
Liittymisohjeet
1. Täytä jäsenhakemus
Työsuhteinen jäsen
Jos teet työtä työsuhteessa, täytä tämä jäsenhakulomake.
Työsuhteisten jäsentemme jäsenmaksu on 1,4 prosenttia bruttopalkasta.
Freelancer- tai yrittäjäjäsen
Jos teet työtä ilman työsopimusta, kuten toimeksianto- tai alihankintasopimuksella, täytä tämä lomake.
Ei-työsuhteisen, työttömyyskassaan kuulumattoman freelancerin jäsenmaksu on 22 € kuukaudessa.
Opiskeleva jäsen
Jos opiskelet audiovisuaalista alaa, täytä tämä jäsenhakulomake.
Opiskelijan jäsenmaksu on 4 euroa kuukaudessa.
Huom! Työsuhteisen jäsenen kuukausimaksu muuttu kiinteäksi 1.1.2025 alkaen. Kuukausimaksu suuruus on silloin 39 euroa.
2. Varmista samalla työttömyysturvasi
SET:in ja Journalistiliiton jäsenenä voit turvata työttömyysturvasi helpoiten A-kassassa. A-kassan jäsenmaksu sisältyy SET:in ja Journalistiliiton jäsenmaksuun. Työttömyyskassaan liittyminen tai sen vaihtaminen tapahtuu helposti valtuuttamalla Journalistiliitto hoitamaan työttömyyskassan vaihto jäsenhakemuksessa.
3. Valmista, tervetuloa SET:in jäseneksi Suomen Journalistiliittoon!
Saat tekstiviestin, kun jäsenyytesi on hyväksytty. Jäsenedut ja -neuvonta (mm. juristipalvelu) on käytettävissäsi heti tämän jälkeen. Saat myös tekstiviestitse linkin, josta voit ladata sähköisen pressikortin ja Journalistiliiton apin matkapuhelimeesi.
Julkaisut
Selvitys syrjintäkokemuksista ja -havainnoista elokuva- ja televisioalalla
SET ry:n 12.8.2024 julkaistu selvitys avaa näkökulmia elokuva- ja televisioalalla koetun syrjinnän luonteeseen ja sen eri muotoihin. Syrjintäkokemusten lisäksi selvityksessä tarkastellaan alan ilmapiiriä yhdenvertaisuuden, monimuotoisuuden ja syrjimättömyyden edistämisen näkökulmasta.
Selvitystä varten toteutettuun kyselyyn saatiin vastauksia 263 alalla toimivalta elokuva- ja televisioalan ammattilaiselta. Heidän kehitysehdotuksensa osoittavat, että yhdenvertaisuuden lisääminen alalla koetaan tärkeäksi. Selvityksen tavoitteena on herättää keskustelua, tukea eri organisaatioissa tehtäviä kehitystoimia sekä kannustaa keräämään lisää tietoa alan tilanteesta.
Lue selvitysraportti tästä.