SET ry

Suomen elokuva- ja mediatyöntekijät SET ry on valtakunnallinen kulttuuriyhdistys, joka on perustettu vuonna 1969. SETin pääasiallinen tehtävä on edistää elokuva-, tv- ja media-alan ammattilaisten asemaa, toimintaedellytyksiä sekä edunvalvontaa yhdessä kattojärjestönsä Suomen Journalistiliiton kanssa. SET toimii valtakunnallisesti, ja jäsenistöön kuuluu niin vakituisessa kuin määräaikaisissa työsuhteissa työskenteleviä työntekijöitä, itsensätyöllistäjiä, yrittäjiä sekä esimerkiksi apurahalla työskenteleviä taiteilijoita.

Jäsenistö

SET ry:llä on Suomen Journalistiliitossa yli 600 jäsentä. SETin toimintaa johtaa yhdistyksen vuosikokouksessa valittava hallitus. Hallitus koostuu puheenjohtajasta, 1–2 varapuheenjohtajasta sekä varsinaisista ja varajäsenistä.

SET ry on elokuva-, tv- ja av-alan moninaisten ammattilaisten yhdistys. SETin jäsenet toimivat kaikissa elokuva-, tv- ja media-alan ammateissa suunnittelijoista toteuttajiin. Jäsenet työskentelevät mm. key-grippeinä sekä grippeinä, 1. ja 2. kamera-assistentteina, videoassistentteina, DIT:inä, lavastussuunnittelijoina ja lavastajina, rekvisitööreinä, linjatuottajina, tuottajina, tuotantopäälliköinä, -koordinaattoreina ja -assistentteina, maskeeraajina ja maskeeraussuunnittelijoina, elokuvaajina ja kuvaajina, kuvaussihteereinä, leikkaajina, ohjaajina, puvustajina, pukusuunnittelijoina, toimittajina, tuotantopäälliköinä, valaisijoina, valoteknikoina ja -assistentteina, äänisuunnittelijoina ja äänittäjinä sekä mm. edellä mainittujen alojen opettajina ja kouluttajina. Audiovisuaalista alaa opiskelevat voivat myös liittyä SETin opiskelijajäseneksi ja saada niin kaikki SETin ja kattojärjestön tarjoamat jäsenedut.

Lehtiset

SET ry julkaisee Lehtiset-lehteä, joka on ainut tekijälähtöinen elokuva-, tv- ja mediakulttuuriin erikoistunut lehti Suomessa. Verkkolehti on merkittävä kulttuuripoliittinen vaikuttajana, ja sen teemat tukevat SETin kulttuuripoliittisia näkemyksiä, kannanottoja ja strategiaa. Lehtiset luo näkyvyyttä monipuolisesti alan tekijöille ja heidän työlleen, kulttuuritapahtumille sekä muille alan yhdistyksille ja toimijoille.

Edunvalvonta ja jäsenedut

SETin jäsenten laadukkaat edunvalvontapalvelut ja jäsenedut tuottaa kattojärjestö Suomen Journalistiliitto. Journalistiliiton edunvalvontayksiköstä saat jäsenenä neuvontaa esimerkiksi työsuhteen tai toimeksiantosopimukseen liittyvissä juridisissa kysymyksissä. Tarvittaessa Journalistiliitto edustaa jäseniään oikeudessa ja on tähän mennessä voittanut noin 90 prosenttia oikeusjutuista.

JÄSENILLE MAKSUTON LAKINEUVONTA
päivystää arkisin klo 13−16 numerossa 044 7555 000

Voit lähettää viestisi sähköpostilla osoitteeseen lakineuvonta@journalistiliitto.fi

Tarkistamme yhteydenoton yhteydessä jäsenyytesi.

Lakineuvontaamme voit soittaa, jos asiasi koskee esimerkiksi

  • työ-, toimeksianto tai alihankintasopimus neuvontaa
  • työehtosopimusta
  • muutosneuvotteluita tai irtisanomista.

Päivystysajan ulkopuolella voit lähettää sähköpostia osoitteeseen lakineuvonta@journalistiliitto.fi.

SETin edunvalvontatoimintaan kuuluu kattojärjestö Suomen Journalistiliiton kanssa yhdessä käytävät työehtosopimusneuvottelut. Elokuva- ja TV-tuotantoa koskeva työehtosopimus on yleissitova, ja SETin hallituksella on kaksi edustajaa neuvottelupöydässä. SET on osa Journalistiliiton tes-valiokuntaa, joka muodostuu sen jäsenyhdistysten edustajista. Lisäksi SETillä on “Luottamushenkilö ja työehtosopimus”-työryhmä, joka kehittää luottamushenkilötoimintaa ja tuo työehtosopimukseen liittyviä kehitysideoita tes-valiokunnan ja neuvottelijoiden tietoon. SET on aktiivinen vaikuttaja av-alan työelämän kehittämisessä.

Työehtosopimuksen lisäksi edunvalvontatoimintaan kuuluu keskeisesti tekijänoikeuksista tiedottaminen, kouluttaminen sekä tekijöiden etujen ajaminen Kopiostossa. Lisää tekijänoikeuksista täällä.

SET ry:n hallitus 2023-2024

Puheenjohtaja Matleena Kuusela

Hallituksen varsinaiset jäsenet:
Hannu Liekso
Henni Koski
Tommi Hourula
Elise Castro
Janina Witkowski
Rami Ilola
Turkka Tervonen
Laura Honkanen

Hallituksen varajäsenet:
Jussi Saari
Kati Koskela
Roosa Tikanoja
Kristian Lehdesniitty

Nainen istuu tuolilla muovinen laatikko sylissä

Näin liityt SET ry:hyn sekä Suomen Journalistiliittoon

Jäseneksi liittyminen